Які смартфони вийдуть у 2022 році

Незважаючи на невтішну пандемію та нестачу у вільному доступі нових чіпів, у 2021 році на ринок вийшло чимало цікавих мобільних девайсів. Деякі з них (наприклад, Xiaomi Mi 12) реально можуть подолати конкурентів у ціновому діапазоні за звання кращого мобільного девайсу. Очікувані нові смартфони 2022 повинні порадувати любителів прогресивної техніки цікавими технологічними та програмними рішеннями.
 
Загалом цього року на ринку передбачається поява досить великої кількості новинок. Про найцікавіші з них ми розповімо в рамках даного матеріалу.

Чого очікувати від Samsung Galaxy S22

Деякі спеціалісти припускають, що ця новинка буде спеціально спроектована для того, щоб стати повноцінною заміною девайсів з лінійки Galaxy Note, від подальшого розвитку якої південнокорейський виробник відмовився.
 
 
В цілому гаджет обіцяє бути досить цікавим, про що говорять його перші знімки та деякі відомі деякі характеристики. Серед них:
  • сучасний дизайн корпусу із вузькими рамками;
  • головний модуль камери на 108 мегапікселів з полем зору 85 градусів та фокусною відстанню f/1,8, а також трьома додатковими сенсорами;
  • прогресивний процесор Snapdragon 8 Gen 1, який працює у тандемі з чіпом ОЗУ на 8 або 12 гігабайтів.
Також виробник обіцяє підтримку S Pen, що може зробити новинку цікавою для людей творчих професій.

Що нового в Samsung Galaxy S21 FE

Цей смартфон, вихід якого недавно було перенесено на кілька місяців, обіцяє стати однією з головних новинок 2022 року у сфері бюджетних мобільних гаджетів на ОС Android.
Базові характеристики цього девайсу з'явилися в Мережі досить давно. І ось основні з них:
  • екран із частотою зміни кадрів 120 Гц та розміром 6,4 дюйма;
  • центральний процесор SoC Snapdragon 888;
  • 128 Гб ПЗП (інтегрованої флеш-пам'яті);
  • 6/8 ОЗП;
  • 3 сенсори для основної камери, роздільна здатність двох з яких становить 12 Мп, а третього – 8 мегапікселів;
  • фронтальна камера із матрицею на 32 Мп;
  • захищений за стандартом IP68 корпус;
  • ультразвуковий сканер відбитка пальця, вбудований у дисплей.
 
Також виробник обіцяє оснастити мобільний телефон батареєю на 4 500 мАч (що швидше за недолік, ніж плюс). Проте очікується підтримка функції бездротової зарядки батареї.
 
Загалом експерти пророкують новинці досить незначні обсяги продажів, пов'язуючи це з її практично одночасним надходженням на ринок із девайсами наступного покоління.

Які характеристики у OnePlus 10 Pro

Чутки про точну дату виходу цієї флагманської моделі смартфона ходять у мережі Інтернет досить давно. Хоча багато хто очікував його надходження на ринок 4 січня, цього не сталося.
 
 
Що стосується технічних характеристик цього очікуваного смартфона 2022 року, інформація, що є у відкритому доступі, дозволяє впевнено припустити, що його обладнають виконаним за технологією AMOLED 6,7-дюймовим дисплеєм на 120 Гц. Передбачається підтримка роздільної здатності QHD+.
 
В основі апаратної частини гаджета перебуватиме процесор SoC Snapdragon 8 Gen 1, а ось про обсяг ОЗУ невідомо. OnePlus 10 Pro оснастять трьома моделями камери із сенсорами на 50, 48 та 8 мегапікселів. Також новинка отримає акумулятор на 5000 мАч з функцією підтримки швидкої зарядки (125 Вт).

Що очікується від Google Pixel 6A

Нова бюджетна модель виявиться не настільки дешевою, як схильні припускати багато шанувальників серії. Це підтверджують чутки, що смартфон отримає апаратну начинку, наближену до класичного шостого покоління.
 
Зокрема, новинку можуть оснастити оригінальним тензорним процесором Google Tensor, традиційним дизайном корпусу, фронтальною камерою та сканером відбитків. Передбачається, що розміри монітора значно зміняться. Його діагональ стане менше (6,2 дюйми). Також головна камера може залишитися без сенсора.
 
 
Однак у будь-якому випадку шанувальникам девайсів від Google варто звернути увагу на новий пристрій.

Розкладачка iPhone Flip

За останній рік з'явилося чимало звітів та публікацій про те, що доладна модель смартфона від Apple може побачити світ не раніше 2023 року. Але деякі експерти рекомендують не поспішати з висновками, тому що iPhone Flip все ще може бути представлений у 2022 році.
 
 
Загалом говорити про технічні характеристики та інші особливості поки що гіпотетичної новинки не доводиться, оскільки у відкритому доступі немає навіть достовірних знімків прототипів цього гаджета.
 
Експерти впевнені, що компанія не поспішає з початком активної стадії розробки телефону-розкладачки з двох причин:
  • по-перше, Apple не може собі дозволити випуск смартфона з неякісним дисплеєм, а для багатьох розкладних девайсів ця проблема характерна;
  • по-друге, відсоток активних користувачів класичних iPhone не буде готовий перейти на використання принципово нового пристрою.
Сьогодні можна впевнено говорити лише про те, що компанія Apple насправді провадить діяльність з розробки розкладного смартфона. Але яким він буде і коли вийде на ринок (і чи це станеться взагалі), поки не зовсім ясно.

Чи вийде Huawei Mate 50 Pro

Згідно з прогнозами, цей гаджет мав побачити світ ще у вересні попереднього року. Але через різні обставини, зокрема торговельних обмежень на ринку США, його вихід неодноразово переносився. Сьогодні він очікується у червні 2022 року.
 
Новинка стане першим смартфоном, що базуватиметься на HarmonyOS 3.0. Що ж до інших характеристик девайсу, то серед них є:
  • мультимедійна платформа Snapdragon 898 з урахуванням флагманського чіпа Qualcomm;
  • дисплей LTPO на 120 Гц;
  • обсяг оперативної пам'яті, що становить щонайменше 12 гігабайтів;
  • ПЗП (інтегрована флеш-пам'ять) до 1 Тб;
  • квадрокамера з основним сенсором на 108 Мп;
  • матриця для селфі на 32 або 16 мегапікселів.
Смартфон повинен отримати акумулятор об'ємом 4500 мАч із системою швидкої зарядки на 120/100 Вт.
Також шанувальники Huawei очікують на оновлений дизайн гаджета в порівнянні з серією Mate 40.

Основні характеристики Google Pixel Fold

Ще одна очікувана новинка смартфонів 2022 року, вихід якої неодноразово переносився в попередньому році. Експерти пов'язують це з різними факторами, але найчастіше згадується недосконалість конструкції великого розкладного екрану. Саме над цією проблемою інженери Google активно працюють останні кілька місяців.
 
Очікується, що в остаточному варіанті пристрій отримає 7,6-дюймовий OLED-екран (у розкладеному стані), а сам гаджет, як і конкурент Galaxy Z Fold, буде складатися всередину. Pixel Fold оснастять вторинним сенсорним монітором, який забезпечить зручне використання базового набору функцій.
 
 
Працюватиме новинка під управлінням операційної системи Android 12-го покоління. Однак шанувальники мобільних девайсів Google очікують, що виробник доповнить ОС специфічними програмами і утилітами, які дозволять в повному обсязі розкрити можливості великого екрана, що розкладається.

Яким буде Huawei P50 Pocket

Минулого року китайський виробник мобільних девайсів також заявив про наміри втілити власне бачення сучасного розкладного телефону у життя. Новинка отримала назву P50 Pocket, а в її основу буде покладено оригінальний запатентований шарнірний механізм.
 
Відомо, що смартфон має 6,9-дюймовий екран із частотою оновлення кадрів 120 Гц. Його основна особливість полягає у нестандартному співвідношенні сторін (21:9 при роздільній здатності 2790x1188 пікселів). Невеликий додатковий монітор (1 дюйм) на зовнішній частині корпусу пристрою може відображати лише повідомлення та поточний час. Розширити його функціональність можна за допомогою спеціальних віджетів програмного забезпечення.
 
 
Новинка отримала процесор Snapdragon 888 4G, акумулятор на 4 000 мАч із швидкою зарядкою, а також потрійну основну камери із сенсорами на 40, 32 та 13 мегапікселів. У преміальній комплектації смартфон буде поставлятися з 12 Гб оперативної та 512 Гб постійної пам'яті.

Перші новини Nokia X50 Pro

Ще одна очікувана новинка смартфонів у 2022 році з 7-дюймовим дисплеєм, виконаним за технологією Super AMOLED, та склом Gorilla Glass сьомого покоління, а також:
  • основною квадрокамерою з модулями на 108, 32, 16 та 5 мегапікселів;
  • 10 чи 12 Гб ОЗУ;
  • 256 або 512 Гб постійної флеш-пам'яті.
Як головний процесор виробник планує використовувати прогресивний чіп Snapdragon 888 4G, а керуватися смартфон буде за допомогою ОС Android 12.